今天大學(xué)路小編為大家?guī)砹藙蜓潘奸喿xc11t3 2023年7月7日雅思閱讀真題整理,希望能幫助到大家,一起來看看吧!
本文目錄一覽:
請(qǐng)問2023年2月23日雅思閱讀考試真題及答案
您好,我是專注留學(xué)考試規(guī)劃和留學(xué)咨詢的小鐘老師。選擇留學(xué)是人生重要的決策之一,而作為您的指導(dǎo),我非常高興能為您提供最準(zhǔn)確的留學(xué)解答和規(guī)劃。無論您的問題是關(guān)于考試準(zhǔn)備、專業(yè)選擇、申請(qǐng)流程還是學(xué)校信息,我都在這里為您解答。更多留學(xué)資訊和學(xué)校招生介紹,歡迎隨時(shí)訪問。
前兩天最新一期的雅思考試圓滿結(jié)束了,真題及答案也已經(jīng)新鮮出爐,想必大家都非常感興趣吧。來和小鐘老師看一看2023年2月23日雅思閱讀考試真題及答案。
Passage 1
文章題材:說明文(人文歷史)
文章題目:絲綢之路
文章難度:★★
文章內(nèi)容:暫無
題型及數(shù)量:7填空題+6判斷題
題目及答案:
1、robe
2、taxes
3、gold
4、待補(bǔ)充
5、foreign
6、thread
7、待補(bǔ)充
8、T
9、NG
10、F
11、NG
12、T
13、F
可參考真題:C11T3P1:The Story of Silk
Passage 2
文章題材:說明文(自然動(dòng)植物)
文章題目:猛犸象
文章難度:★★★★
文章內(nèi)容:文章介紹了猛犸象及其滅絕的原因猜想。
題型及數(shù)量:7填空+6匹配
題目及答案:
14. hunting
15. overkill model
16. disease/hyperdisease
17. empirical evidence
18. climatic instability
19. geographical
20. younger Dryas event
21. A
22. B
23. A
24. B
25. B
26. C
可參考真題:C9T1P3:The History of the Tortoise
考試原文:
Mammoth Kill
Mammoth is any species of the extinct genus Mammuthus, proboscideans commonly equipped with long, curved tusks and in northern species, a covering of long hair. They lived from the Ptiocene epoch from around 5 million years ago, into the Hotocene at about 4,500 years ago, and were members of the family Elephantidae, which contains, along with mammoths, the two genera of modern elephants and their ancestors.
A Like their modern relatives, mammoths were quite large. The largest known species reached heights in the region of 4m at the shoulder and weights up t0 8 tonnes, while exceptionally large males may have exceeded 12 tonnes. However, most species of mammoth were only about as large as a modern Asian elephant. Both sexes bore tusks. A first, *all set appeared at about the age of six months and these were replaced at about 18 months by the permanent set. Growth of the permanent set was at a rate of about l t0 6 inches per year. Based on studies of their close relatives, the modem elephants, mammoths probably had a gestation period of 22 months, resulting in a single calf being born. Their social structure was probably the same as that of African and Asian elephants, with females living in herds headed by a matriarch, whilst hulls lived solitary lives or formed loose groups after sexual maturity.
B MEXICO CITY-Although it’s hard to imagine in this age of urban sprawl and automobiles, North America once belonged to mammoths, camels, ground sloths as large as cows, bear-size beavers and other formidable beasts. Some 11,000 years ago, however, these large bodied mammals and others-about 70 species in all-disappeared. Their demise coincided roughly with the arrival of humans in the New World and dramatic climatic change-factors that have inspired several theories about the die-off. Yet despite decades of scientific investigation, the exact cause remains a mystery. Now new findings offer support to one of these controversial hypotheses: that human hunting drove this megafaunal menagerie ( 巨型動(dòng)物獸群)to extinction. The overkill model emerged in the 1960s, when it was put forth by Paul S. Martin of the University of Arizona. Since then, critics have charged that no evidence exists to support the idea that the first Americans hunted to the extent necessary to cause these extinctions. But at the annual meeting of the Society of Vertebrate Paleontology in Mexico City last October, paleoecologist John Alroy of the University of California at Santa Barbara argued that, in fact, hunting-driven extinction is not only plausible, it was unavoidable. He has determined, using a computer simulation that even a very modest amount of hunting would have wiped these animals out.
C Assuming an initial human population of 100 people that grew no more than 2 percent annually, Alroy determined that if each band of, say, 50 people killed 15 to 20 large mammals a year, humans could have eliminated the animal populations within 1,000 years. Large mammals in particular would have been vulnerable to the pressure because they have longer gestation periods than *aller mammals and their young require extended care.
D Not everyone agrees with Alroy’s asses*ent. For one, the results depend in part on population-size estimates for the extinct animals-figures that are not necessarily reliable. But a more specific critici* comes from mammalogist Ross D. E. MacPhee of the American Museum of Natural History in New York City, who points out that the relevant archaeological record contains barely a dozen examples of stone points embedded in mammoth bones (and none, it should be noted, are known from other megafaunal remains)-hardly what one might expect if hunting drove these animals to extinction. Furthermore, some of these species had huge rangesthe giant Jefferson’s ground sloth, for example, lived as far north as the Yukon and as far south as Mexicowhich would have made slaughtering them in numbers sufficient to cause their extinction rather implausible, he says.
E MacPhee agrees that humans most likely brought about these extinctions (as well as others around the world that coincided with human arrival), but not directly. Rather he suggests that people may have introduced hyperlethal disease, perhaps through their dogs or hitchhiking vermin, which then spread wildly among the immunologically naive species of the New World. As in the overkill model, populations of large mammals would have a harder time recovering. Repeated outbreaks of a hyperdisease could thus quickly drive them to the point of no return. So far MacPhee does not have empirical evidence for the hyperdisease hypothesis, and it won’t be easy to come by: hyperlethal disease would kill far too quickly to leave its signature on the bones themselves. But he hopes that *yses of tissue and DNA from the last mammoths to perish will eventually reveal murderous microbes.
F The third explanation for what brought on this North American extinction does not involve human beings. Instead, its proponents blame the loss on the weather. The Pleistocene epoch witnessed considerable climatic instability, explains paleontologist Russell W. Graham of the Denver Museum of Nature and Science. As a result, certain habitats disappeared, and species that had once formed communities split apart. For some animals, this change brought opportunity. For much of the megafauna, however, the increasingly homogeneous environment left them with shrinking geographical ranges-a death sentence for large animals, which need large ranges. Although these creatures managed to maintain viable populations through most of the Pleistocene, the final major fluctuation-the so-called Younger Dryas eventpushed them over the edge, Graham says. For his part, Alroy is convinced that human hunters demolished the titans of the Ice Age. The overkill model explains everything the disease and climate scenarios explain, he asserts, and makes accurate predictions about which species would eventually go extinct. “Personally, I’m a vegetarian,” he remarks, “and I find all of this kind of gross-but believable.”
Passage 3
文章題材:說明文(人文研究)
文章題目:大師是怎樣煉成的
文章難度:★★★
文章內(nèi)容:待補(bǔ)充
題型及數(shù)量:4選擇+6判斷+4填空
題目及答案:
27、C
28、C
29、A
30、A
31、NG
32、T
33、NG
34、NG
35、F
36、待補(bǔ)充
37、tuition
38、eight
39、four
40、inherited
可參考真題:C10T2P2:Gifted Children and Learning
以上信息希望能幫助您在留學(xué)申請(qǐng)的道路上少走彎路。如果您還有更多問題或需要深入探討,不要猶豫,您可以在我們的留學(xué)官方網(wǎng)站上找到更豐富的考試資訊、留學(xué)指導(dǎo)和*專家咨詢服務(wù)。我們的團(tuán)隊(duì)始終站在您的角度,為您的留學(xué)夢(mèng)想全力以赴。祝您申請(qǐng)順利!
雅思閱讀熟詞多義題解析
英語中純粹的單義詞很少,絕大多數(shù)詞都是多義詞,即一個(gè)詞項(xiàng)有兩個(gè)或兩個(gè)以上的意義。在雅思閱讀中,有很多詞匯看似很簡(jiǎn)單,很熟悉,殊不知他有多個(gè)意思。把小伙伴們都迷得暈頭轉(zhuǎn)向的。今天我來為大家收集整理了雅思閱讀熟詞多義題解析,希望小伙伴們?cè)谘潘伎荚嚂r(shí)能提高警惕,不再犯迷糊!
以下主要就雅思閱讀劍橋真題部分的一些存在熟詞多義的題目進(jìn)行解析:
1.drive
C4T1P1:
In other words, they gave no indication of an appreciation of either the range of ways in which rainforests are important or the complex social, economic and political factors which drive the activities which are destroying the rainforests.
這是一個(gè)復(fù)雜的長難句,一共出現(xiàn)了三處定語從句,一處ways in which, 一處factors which,一處activities which。
drive的主語為連接代詞which代指的先行詞factors,提取之后變?yōu)閒actors drive the activities, 這里如果將這里作為動(dòng)詞的drive 翻譯成駕駛,句子是完成不通順的,我們從后一處的定語從句中得知,activities指的是破壞雨林的行為,也就是前面的社會(huì)經(jīng)濟(jì)和政治因素drive了一些破壞雨林的行為,也就是說,這里的drive是導(dǎo)致,迫使的意思。
C6T1P2
選項(xiàng)型SUMMARY
Q24: Manufacturers of computers, for instance, are able to import 24................. from overseas, rather than having to rely on a local supplier.
文章E段 To see how this influences trade, consider the business of making disk drives for computers. Most of the world's disk-drive manufacturing is concentrated in South-east Asia. This is possible only because disk drives, while valuable, are *all and light and so cost little to ship. Computer manufacturers in Japan or Texas will not face hugely bigger freight bills if they import drives from Singapore rather than purchasing them on the domestic market.
通過manufacturers of computers定位到E段。閱讀后我們可以知道電腦*商集中在東南亞*和進(jìn)口disk drives而不是本國市場(chǎng)。如果同學(xué)對(duì)電腦知識(shí)比較了解的話,對(duì)于drive在這里的理解應(yīng)該問題不大。根據(jù)一定的語法知識(shí)我們看得出這里的disk drives和disk-drive是名詞用法,可通過drive的基本含義“駕駛”進(jìn)一步引申理解,“駕駛磁盤”過渡為“讓磁盤啟動(dòng)”,正確的理解含義為:磁盤驅(qū)動(dòng)器。對(duì)應(yīng)到題目提供的選項(xiàng)“B. components”
2.subject
我們知道它由“科目”的意思,詞匯稍好的同學(xué)還會(huì)知道它還有“主語”和“主題”的含義。我們來看下面一題:
C5T1P2
單選題 Q20 The teacher-subjects were told that they were testing whether
A a 450-volt shock was dangerous.
B punishment helps learning.
C the pupils were honest.
D they were suited to teaching.
文章A段 Specifically, Milgram told each volunteer 'teacher-subject' that the experiment was in the noble cause of education, and was designed to test whether or not punishing pupils for their mistakes would have a positive effect on the pupils' ability to learn.
文章這里的'teacher-subject'打了引號(hào),也就是說即便同學(xué)你不認(rèn)識(shí),把它當(dāng)作一個(gè)特殊詞符號(hào),不理解不影響做題。不過明顯的是,把“科目”“主語”“主題”放這里,都不好理解。在雅思閱讀學(xué)術(shù)實(shí)驗(yàn)類的文章中,subject是個(gè)高頻詞匯,作為“實(shí)驗(yàn)對(duì)象”的含義來使用, 有時(shí)會(huì)同義替換為volunteer或participant。
C8T1P3
表格填空Q38 The results were then subjected to a 38…………………….
文章:In 1987, results from hundreds of autoganzfeld tests were studied by Honorton in a 'meta-*ysis', a statistical technique for finding the overall results from a set of studies.
通過冠詞a我們可以知道此空填名詞單數(shù),并且從表格縱軸同行的特殊定位詞in 1987,我們找到了定位句。但是定位句中存在冠詞a的三處,到底三處后的單詞填哪個(gè)呢。單詞不會(huì),語法來湊,通過題目和文章的主干結(jié)構(gòu)的一致性:A be subjected to B和A be studied By B in C, 由于Honorton是人名且不符合填詞規(guī)定,順理成章的'meta-*ysis'成為我們的選填對(duì)象。那subject to到底什么意思呢,通過文章,我們可以知道大概是被研究的意思,查了字典我們就了解,正確含義為“受…支配”。
類似的用法單詞還有:
1. state n. (美國的)州,狀態(tài),*,adj. 國家的,國立的 v.陳述,說明
C8T4P1 判斷題Q8 Private schools in Japan are more modern and spacious than state-run lower secondary schools. State-run adj國立的
C7T4P1 第5段 There was a huge initial force- five times larger than the steady state force, Gharib says. State n.狀態(tài)
2. coin n. 硬幣, v. 創(chuàng)造,鑄造
C7T1P1 E段 The American zoologist Donald Griffin, who was largely responsible for the discovery of sonar in bats, coined the term 'echolocation' to cover both sonar and radar, whether used by animals or by human instruments. Coin v 創(chuàng)造(first used)
3. spoke v. speak過去式,n 車輪的輻條(C4T1P3)
4. tuitionn. 學(xué)費(fèi),課程,講授,教學(xué)(C4T1P1)
5. complaint n. 抱怨,*,疾病(C4T2P2)
6. Interest v. 是感興趣n. 興趣,利益,利息(C4T3P1)
7. leaves v. leave的動(dòng)詞三單形式 n.葉子(Pl)(C8T4P3)
8. press v. 按壓,n. 印刷,新聞工作者,新聞(C5T1P3/C5T4P2)
(pressing adj. 迫切的,急切的 C7T1P2)
希望以上內(nèi)容能對(duì)大家有所幫助!我預(yù)祝大家在雅思閱讀考試中能夠取得理想的成績!更多信息敬請(qǐng)關(guān)注雅思頻道!
2023年7月7日雅思閱讀真題整理
您好,我是專注留學(xué)考試規(guī)劃和留學(xué)咨詢的小鐘老師。在追尋留學(xué)夢(mèng)想的路上,選擇合適的學(xué)校和專業(yè),準(zhǔn)備相關(guān)考試,都可能讓人感到迷茫和困擾。作為一名有經(jīng)驗(yàn)的留學(xué)顧問,我在此為您提供全方位的專業(yè)咨詢和指導(dǎo)。歡迎隨時(shí)提問!
如果你正在備考雅思閱讀,那么雅思閱讀真題就是一個(gè)不錯(cuò)的備考材料,那么接下來就和小鐘老師來看看2023年7月7日雅思閱讀真題整理。
Passage 1
題目Slow food and fast food
話題分類社會(huì)科學(xué)
題型及對(duì)應(yīng)數(shù)量判斷題:6個(gè)
填空題:3個(gè)
簡(jiǎn)答題:4個(gè)
內(nèi)容回憶Slow food 和 fast food的發(fā)展和功能對(duì)比
題目回憶1-6 判斷
1. Ark of T lists names of plants and animals in danger of extinction TRUE
2. the term biodiversity should be restricted to wild animals FALSE
3. genes of heritage plants of vital importance to breeders TRUE
4. countries can sell genes of heritage plants FALSE
5. slow food believes that food and culture exist independently FALSE
6. Native Americans give classes in cookery TRUE
7-9 填空
7. unique
8. limited
9. unchanging
10-13 簡(jiǎn)答
10. eggs
11. 5000
12. Chefs(復(fù)數(shù))
13. consumers
參考閱讀C12T7P2
Passage 2
題目Hypermiling
話題分類自然科學(xué)
題型及數(shù)量段落主旨配對(duì)7個(gè)
多項(xiàng)選擇 2個(gè)
填空題 4個(gè)
內(nèi)容回憶hypermiling 與減低汽車能源消耗相關(guān)的方式,利用技術(shù)節(jié)能減排。
題目回憶14-20 Heading題
14 reduced costs E
15.rate at which can qualify as hypermiling A
16.competition among hypermiling B
17.colored signals for drivers G
18.predictions of increased us of technologies D
19.breaking the law C 原文:illegal
20.name of originator B 原文:Wayne Gerdes
21-22 多選題
D. know about the weather conditions 原文:大霧天氣等等
E. avoid traffic congestion 原文:一些不合法的駕駛者路口不減速。
23-26 填空題
23.computer
24. speed
25. turns
26.fuel
參考閱讀C9T3P2
Passage 3
題目歐洲中世紀(jì)歷史
話題分類人文科學(xué)
題型及數(shù)量單選 5個(gè)
細(xì)節(jié)配對(duì)4個(gè)
YES/NO 判斷題5個(gè)
內(nèi)容回憶歐洲中世紀(jì)歷史介紹
題目回憶27-31 單選
27.作者提到工作人群因?yàn)?
D. they are important in development of society
28.A
29.第四段中,作者提到中世紀(jì)是為了
D. justify the choices of topic
30.何時(shí)選擇starting point
B. the author has to choose among different time periods
31.作者ends 他的書在16世紀(jì)是因?yàn)?
A. ending earlier would make following periods difficult to predict
32-35 細(xì)節(jié)配對(duì)題:
32. Three millenniums BC H. increase in agriculture
33. 1stcentury to 5th century E. civil construction
34. mid-1300s C. reduction in population
35. 1540 D increase in population
36. changes in Middle Ages made by upper classes NO 主旨不符
37. many similarities between Middle Ages and modern society NO 原文:different
38. languages used in Middle Ages same in modern society YES 原文:很多單詞例子
39. English-speaking settlers changed the agricultural practice NOT GIVEN
40. choosing the start is as difficult as choosing the end YES 原文:both dilemmas
參考閱讀C11T3P1
希望以上的答復(fù)能對(duì)您的留學(xué)申請(qǐng)有所幫助。如果您有任何更詳細(xì)的問題或需要進(jìn)一步的協(xié)助,我強(qiáng)烈推薦您訪問我們的留學(xué)官方網(wǎng)站
,在那里您可以找到更多專業(yè)的留學(xué)考試規(guī)劃和留學(xué)資料以及*的咨詢服務(wù)。祝您留學(xué)申請(qǐng)順利!
以上就是大學(xué)路整理的劍橋雅思閱讀c11t3 2023年7月7日雅思閱讀真題整理相關(guān)內(nèi)容,想要了解更多信息,敬請(qǐng)查閱大學(xué)路。